GI- grillad röding och sparris

Serverar: 4 portioner

Har du ett fiskhalster ska du absolut prova på att grilla röding. Sparris passar också utmärkt att grilla i halster, eftersom den lätt faller genom gallret annars. Till rödingen serverar vi en läcker sparriscrème.

Ingredienser

  • 800 g rödingfilé
  • 1 knippa grön sparris
  • Sparriscrème
  • Skalet från sparrisen
  • 2 dl rapsolja
  • 2 Äggulor
  • ½ msk dinjonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 mks finskuren gräslök
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Kryddblandning
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk dillfrö
  • ½ msk anisfrö
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Du behöver också
  • Ett fiskhalster
  • Instruktioner

    1. Sparriscrème: Skala sparrisen och skär av ändarna. Lägg skalen och ändarna i en kastrull och fyll på med olja så att det täcker. Värm upp oljan till 70º. Ta av från värmen, låt svalna och kyl oljan. Vispa ihop äggulor och senap. Tillsätt den kalla oljan droppvis och sedan i en fin stråle. Krydda med citronsaft, salt, peppar och gräslök. Ställ svalt till servering.
    2. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen. Skär rödingen i mindre bitar och krydda med kryddblandningen. Pensla med lite olja och grilla fisken i halster, 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
    3. Pensla sparrisen med olja och grilla den 1-2 minuter. Servera fisk, sparris och sparriscrème med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben