Helgrillad entrecôte med ruccolapotatis och grillad sparris

Serverar: 4 portioner

Vänd ner dom kokta potatisen i en sås av ruccola, mandel, vitlök och västerbottenost

Ingredienser

  • 1 kg entrecôte
  • 3 msk svart-, grön-, vit- och rosépeppar, krossad
  • 1 tsk salt
  • 30 färskpotatis
  • 50 g ruccolasallad
  • 2 dl mandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl västerbottenost
  • 1–2 dl olivolja
  • 12 grönsparris
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet med kryddor och salt. Grilla därefter hastigt på hög värme tills du fått fin färg runtom. Stick in en stektermometer, maka undan glöden mot kanten något och grilla under lock till en innertemperatur på 56° uppnåtts.
    2. Skölj och koka potatisen mjuk.
    3. Mixa samman ruccola, mandel, vitlök, olja och ost. Smaka av med salt och peppar.
    4. När köttet är färdigt, tag av det från grillen och låt vila ca 5 minuter, gärna inslaget i folie. Bryt under tiden av sparrisen längst ner och grilla dem över hög värme ca 2 minuter.
    5. Vänd ruccolasalladen med den nykokta potatisen. Servera.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben