Grillad entrecote med rökt glaze

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En fyllig glaze som ger entrecote en härlig smak med rökiga toner.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote á 180g
  • Zeta Olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Rökt glaze
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1/2 färsk röd chili hackad
  • 1/2 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 1/2 dl ketchup eller chilisås av ketchuptyp
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 dl Zeta Olivolja Rökt
  • Instruktioner

    1. Rökt glaze: Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i 3 minuter utan att det får färg. Tillsätt ketchup, vinäger, honung och vatten. Låt koka ihop i 3-4 minuter. Mixa med en stavmixer och krydda med salt och peppar, låt svalna. Blanda i den rökta oljan.
    2. Pensla köttet med olivolja, salta och peppra. Grilla dem 2 minuter på varje sida pensla med glazen på båda sidor mot slutet av grillningen. Låt glazen ”bränna” in lite.
    3. Överbliven glaze håller i kylen minst 10 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben