Entrecôte med grillad, marinerad rödlök

Serverar: 4 portioner

Mums med bakad potatis till

Ingredienser

  • 500 g entrecôte (4 skivor)
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad kruspersilja
  • 4 stora bakpotatisar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva rödlöken i centimetertjocka skivor utan att dela löken. Pensla med oljan, grilla dem och lägg i en form med kanter.
    2. Blanda vinäger, socker, rapsolja, salt och peppar till en vinägrette. Slå den över löken och låt stå ett par timmar.
    3. Baka potatisen i 40-60 minuter i 175°C varm ugn. Salta och peppra entrecôten och grilla den ca 3 minuter på varje sida. Strö den grovhackade persiljan över löken och servera till nygrillat kött och bakad potatis. Har du en favoritsås så ta den också.
    4. Tips: Välj en väl marmorerad bit så får du extra saftig smak. Det går bra att byta entrecôten mot fläskkarré eller färska hamburgare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben