Grillad entrecóte med Bloody Mary-sås

Serverar: 4 portioner

Såsen kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecóte (à 150 - 200 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Bloody Mary-såsen
  • 1 liten rödlök
  • ½ msk olivolja
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • 1½ msk pressad lime
  • 2 msk vodka
  • 3/4 msk worcestersås
  • ½ tsk herbamaresalt
  • ½ tsk tabasco
  • 1 krm salt
  • POTATIS
  • 1 kg färskpotatis
  • 5 - 6 färska lökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • TILLBEHÖR
  • blandad sallad med stjälkselleri
  • Instruktioner

    1. 1. Sås: Skala och finhacka rödlöken. Fräs den i olja 1 - 2 min. Tillsätt tomater med spad. Låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Mixa såsen slät. Tillsätt limesaft, vodka, worcestersås, herbamaresalt, tabasco och salt. Smaka av.
    2. 2. Potatisspett: Lägg grillspetten i kallt vatten. Borsta potatisen väl. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och koka löken nästan mjuk. Varva potatis och lök på spett, krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja,. Grilla ca 2 min runt om.
    3. 3. Strö salt och peppar på köttet. Grilla det 2 - 3 min på varje sida.
    4. 4. Servera köttet nygrillat med potatisspett, sås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben