Grillad entrecote med vitlöksost och varm potatissallad

Serverar: 4 portioner

gott på grillen, eller på vintern:-) 1 portion ger 420 kcal (1,8 Mg) och 17 g fett

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote á 125 g
  • 2 msk grillolja
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 60 g kesella gourmet
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 800 g färskpotatis
  • 4 tomater, skivade
  • 1 röd lök, skivad
  • Grovt salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 dl färsk basilika, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Blanda kesella med vitlök.
    2. Sätt ugnen på 200º. Koka potatisen med skal nätt och jämt färdig. Låt svalna något och skiva. Varva potatis, tomat och lök i en långpanna. Strö över salt och peppar och ringla över olja och citronsaft. Grilla ca 5 min. Strö över basilka.
    3. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Grilla eller stek ca 3 min per sida.
    4. Lägg på en klick ost och låt den smälta något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben