Grillad potatissallad

Serverar: 4 portioner

Gör dressingen och koka gärna potatisen i förväg. Men grilla och blanda inte ihop salladen förrän strax före servering.

Ingredienser

  • 0,8 kg kokt potatis färsk
  • 1 st rödlök
  • 4 st tomater
  • ½ tsk salt
  • Dressing
  • 1 msk apelsinskal, strimlat
  • 1 msk apelsinsaft, pressad
  • 2 tsk rosmarin, hackad färsk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk olja
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisen och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Skala och skiva löken. Dela tomaterna i bitar. Blanda ihop dressingen och rör ner grönsakerna.
    3. Låt potatisen rinna av. Blanda den med lite olja och salt.
    4. Grilla potatisen över glöden några minuter tills den får färg. Rör ner potatisen i tomatsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sandra-Louise 21 maj 2008

    Oj den låter helt klart super god!

    Relaterade Artiklar

    Färskpotatisen är här!
    De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben