Grillad Lax med spännande potatissallad
En ovanlig sallad men ack så god. Syrlig sås och lax gör sig utmärkt till.
Kan varieras onändligt, byta ut gräslöken mot persilja, lägga till bönor, dubblera osten, tillsätt oliver och kapris. Varför inte prova att strö över rostade pinjenötter. Smaklig måltid
Ingredienser
2-3 laxfiléer
5 normalstora kokta potatisar med skal, gärna ljumna
1 dl fryst hackad spenat
1 tsk gula senapsfrön
1 rödlök
2 msk balsamvinäger
1 bunt gräslök
1 paket fetaost
3 msk inlagda vitlöksklyftor
8 körsbärstomater
10 soltorkade tomater, inkl 1 tsk av oljan
2 dl sallad, ex spenat, ruccola, isberg
Syrlig Senapssås
2 dl matlagningsgrädde
3 msk majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
1 tsk citronpeppar
Instruktioner
- Tina spenaten i micron. Blanda balsamvinäger, spenat och senapsfrön i botten av en bunke. Skala löken, dela på hälften och skär tunna skivor. Låt löken ligga och dra åt sig i blandningen i några minuter.
- Skär potatisen i rätt stora bitar och blanda ner. Skär fetaosten i kuber och de soltorkade tomaterna i strimlor. Ringla över oljan.
- Halvera tomaterna och finhacka salladen. Strö över hälften av gräslöken, grovt hackad. Blanda ner vitlöksklyftorna.
- Lägg upp på ett vackert fat.
- Grilla laxen snabbt i två minuter till den är fint rosa inuti och fint yta. Dra isär lätt och servera ovanpå salladen
- Blanda alla ingredienser till såsen och servera den kall till.
- Garnera med resten av gräslöken och citron.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Ser jättegott ut ska pröva i helgen./elsie
Såsen är verkligen god. Potatissalladen är också god men såsen mmmmmmm. Tillsammans med honungsmarinerad lax också från matklubben.