Krämig potatissallad med lax och löjrom

Serverar: 4 portioner

Kallrökt lax och löjrom toppar en ljuvlig färskpotatissallad med smak av pepparrot och äpple

Ingredienser

  • 300 g färskpotatis, kokt
  • Ca 75 g kallrökt lax eller gravad lax
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1-2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk dill, klippt
  • Ca ½ tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Löjrom eller stenbitsrom, 80 g
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i mindre bitar. Strimla laxen fint. Skär äpplet i små tärningar.
    2. Blanda potatisen med laxen, äppeltärningarna, pepparrot, lök, vinäger, yoghurt och dill. Krydda med salt och peppar.
    3. Lägg upp potatissalladen i portionsskålar. Servera som en liten förrätt eller entrérätt.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben