Grillad lax med nudelsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och snabb laxrätt med asiatisk touch

Ingredienser

  • 300 g äggnudlar
  • 0,5 dl ketjap manis (söt soja)
  • Saft och rivet skal från 1 lime
  • 0,5 msk riven ingefära
  • 5 st salladslökar
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 st zucchini
  • Matolja
  • Salt
  • Peppar
  • 700 g skinn- och benfri lax i bit
  • 3 dl röda mangoldskott
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda Ketjap manis, limesaft och ingefära, häll över nudlarna. Vänd ner salladslökarna och sesamfröna i nudlarna.
    2. Skär zucchinin i centermeterstjocka skivor på längden. Pensla med olja, salta och peppra. Lägg laxbiten på ett dubbelt ark av folie, vik upp kanterna. Krydda laxen med salt och peppar.
    3. Grilla laxen under lock i ca 10 min. Saknar grillen lock kan du täcka med ett större kastrullock eller en pajform av metall. Grilla zucchinin samtidigt i ca 5 minuter. Skär zucchinin i bitar på tvären och vänd ner i nudelsalladen tillsammans med mangoldskotten. Servera laxen med ljummen nudelsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben