Grillad Fläskkarré med avokado- och potatissallad samt citronyoghurt
Serverar: 4 portioner
Inte illa att hämta detta från grillen en skön sommarkväll
Ingredienser
600 g fläskkarré i tunna skivor
1 dl BBQ-sås
3 bakpotatisar
2 plommontomater
3 mogna avokado
1 citron
1 msk olivolja
2 dl matyoghurt
1 kruka romansallad
Salt
Peppar
Instruktioner
Tänd grillen! Pensla de tunna skivorna med barbecuesås och lägg på ett fat. Sätt ugnen på 200°C.
Klyfta bakpotatisen, ställ på en oljad plåt, kör in i ugnen ca 15 minuter. Klyfta tomater, skala och klyfta avokado och lägg på ett fat.
Riv skalet av citronen, pressa ur saften och blanda med olivolja och yoghurt.
5 minuter innan potatisen är färdig så grillar du köttet ca 2 minuter på varje sida. När potatisen är klar, blanda den med tomat, avokado och arrangera vackert på ett fat med några droppar olivolja, salt, peppar och romansallad.
Servera det grillade köttet med avokado- och potatissallad och citronyoghurt