Chilimarinerad fläskkarré med mangosås och grillad potatis

Serverar: 4 portioner

Går lika bra med fläskkotletter om man hellre vill det.

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré
  • 3-4 bakpotatisar
  • Marinad
  • 1/2 dl olja
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 2 msk soja
  • 2 msk barbecuemarinad
  • Mangosås
  • 2 barnmatsburkar mangopuré
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk soja
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk färsk, hackad chili, t ex spansk peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden, lägg i karréskivorna och låt dem marinera i minst 30 minuter. Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå och dra i 15-30 minuter.
    2. Skär potatisarna i 1 cm tjocka skivor på längden och pensla dem med lite olja. Grilla på medel till hög värme tills potatisen är mjuk. Strö på lite grovsalt.
    3. Grilla karréskivorna 6-10 minuter och pensla med marinaden under grillningen. Servera med grillad potatis, mangosås och eventuellt någon grillad grönsak, t ex lök, tomat eller squash.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben