Grillad T-benstek med Tex-Mex-smak och bakad potatis

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

En välhängd T-benstek som grillas på träkolsbädd.

Ingredienser

  • 1 ca 2 cm tjock T-benstek
  • 1 stor bakpotatis
  • 1 msk Tex-Mex-krydda (gör själv eller köp)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Ev. olja om steken halstras
  • 2 st morötter
  • ½ isbergssallad
  • Dressing
  • Lite krossad vitlök
  • 1 mk olja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk Pappas senap
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Skär ett kryss i bakpotatisen. Folie omkring behövs inte men kan vara praktiskt för att hålla potatisen varm.
    3. Baka i minst 1½ timme, gärna 2 - potatisen får inte vara fast och rå inuti.
    4. Peppra och olja eventuellt in T-bensteken och halstra på grill eller stek i smör i panna.
    5. Strö på Tex-Mex-krydda när steken är halvfärdig. Jag har hittat en god (Fiddes Payne Tex-Mex Seasoning) på ICA, men någon har säkert ett recept på hur man gör en egen kryddblandning med lika mängd brunt socker, kummin, salt, vitlök, cayennepeppar, chili- och paprikapulver samt oregano och lite citronskal.
    6. Skär morötterna och isbergssalladen i smala, tunna remsor, häll över dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben