Grillad fläskkarré med gurka och jasminris.

Serverar: 4 portioner

Detta grillade vi något kortare tid än vad som står, beror väl på tjockleken samt att vi hade råris till.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk brun farin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk ingefära
  • 1 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Gurka
  • Vårlök
  • Jasminris
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna till kryddblandningen. Ta undan ca 1/4, gnid in resten på köttet. Lägg köttet mitt på grillgallret och grilla under lock på medelvärme (150°C) i ca 2 timmar tills köttet är väl genomstekt (innertemperaturen ska vara 65°C). Vänd då och då. Låt vila i ungefär 10 minuter när det är klart. Skiva köttet tunt. Strö över resterande kryddblandning. Servera med gurka, vårlök och jasminris. God sås till är "Melkers grillsås"

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben