Grillad entrecôte med dill- och rucolasallad

Serverar: 4 portioner

Entrecôte är pefekt för grillen det blir så mört och gott!

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte, ca 500-600 g
  • 2 tsk olja
  • 4-5 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Sallad
  • 600 g färsk potatis
  • 200 g sockerärtor eller haricot verts
  • Ca 40 g rucolasallad
  • Dressing
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 40 g rucolasallad
  • 1,5 dl dill
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 1-2 krm salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisen väl och koka med skal i saltat vatten tills den är mjuk. Koka ärtor eller bönor nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet och låt det kokta svalna något. Skär potatisen i bitar om den är stor.
    2. Lägg alla ingredienser till såsen i en mixer eller använd mixerstav. Mixa till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg potatis, sockerärtor eller haricots verts och sallad i en skål. Blanda ner såsen.
    3. Pensla köttet med lite olja. Grilla eller stek det 3-4 minuter per sida. Salta och peppra.
    4. Servera köttet med salladen ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben