Grillad sparris med rödlöksvinägrett

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Sparris är ett gott tillbehör, grillad tillsammans med en vinägrett blir den ännu godare.

Ingredienser

  • 1 knippe grön sparris
  • 1 zucchini skivad
  • Zeta Olivolja
  • Rödlöksvinägrett
  • ½ rödlök finhackad
  • 3 msk Zeta Rödvinsvinäger Riserva
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 msk Zeta Olivolja
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 50 g Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån eller
  • Zeta Storbit Grana Padano 16 mån
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med vinägretten. Blanda löken i vinäger, honung och olja och låt dra 5 minuter. Vispa ihop med persilja och smaka av med salt och peppar. Bryt av och släng den nedre delen på sparrisen.
    2. Blanda sparris och zucchini med 2 msk olja. Salta, peppra och grilla ca 5 minuter.
    3. Toppa med parmesan och ringla över rödlöksvinägrett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben