Pasta med kål och baconröra

Serverar: 4 portioner

God och snabb vardagsmiddag.

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • Ca 400 g vitkål
  • 2 paprikor, gärna i olika färger
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk senap, ex skånsk grov senap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
    2. Skär kålen i tunna strimlor. Skölj, kärna ur och finstrimla paprikorna.
    3. Skär baconet i strimlor. Stek baconet, utan extra matfett, tills det blivit knaprigt. Tag upp och låt rinna av på ett hushållspapper.
    4. Fräs kål och paprika i fettet efter baconet i ca 5 minuter, jag tog bort rättså mycket av baconfettet.
    5. Rör i fraichen och smaka av med senap, salt och svartpeppar. Blanda i baconet, låt små puttra ett tag, om det behövs späd ut med lite vatten.
    6. Låt pastan rinna av. Servera pastan med kål- och baconröran, blandad sallad och bröd.
    7. Tips! Jag tog hälften créme fraiche och hälften mellangrädde.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben