Pasta med kål och baconröra
Serverar:
4 portioner
God och snabb vardagsmiddag.
Ingredienser
4 portioner pasta
Ca 400 g vitkål
2 paprikor, gärna i olika färger
1 paket bacon, 140 g
2 dl créme fraiche
2 msk senap, ex skånsk grov senap
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Skär kålen i tunna strimlor. Skölj, kärna ur och finstrimla paprikorna.
Skär baconet i strimlor. Stek baconet, utan extra matfett, tills det blivit knaprigt. Tag upp och låt rinna av på ett hushållspapper.
Fräs kål och paprika i fettet efter baconet i ca 5 minuter, jag tog bort rättså mycket av baconfettet.
Rör i fraichen och smaka av med senap, salt och svartpeppar. Blanda i baconet, låt små puttra ett tag, om det behövs späd ut med lite vatten.
Låt pastan rinna av. Servera pastan med kål- och baconröran, blandad sallad och bröd.
Tips! Jag tog hälften créme fraiche och hälften mellangrädde.
Liknande recept
Snabb baconröra med sparris, broccoli och mozzarella till pasta
30 min
5-6
Mexikansk räksås till pasta
15 min
4
Ostgratinerad pasta
3.5
4
1
Pasta med strimlad lövbiff
4
4
1
Wook med kyckling, bacon och pasta
4.4
4
10
Rosendahls Pasta
4.8
30 min
5-6
4
Baconröra till Bakpotatis alt pastasås
3.9
4
5
Pasta al Pesto
5
4
2
Pasta carbonara
4.8
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!