Pasta med marulk och broccoli.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Detta var ett eget hittapå recept som jag blev väldigt nöjd med :)

Ingredienser

  • 400-500g marulksfilé (flådd och skuren i små bitar)
  • ca 100g broccoli
  • 3 msk olivolja
  • 2-3 vitlöksklyftor (beroende på hur stora dem är)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • ca 70g fetaost gärna mer
  • 400g fusilli
  • Instruktioner

    1. 1 Dela broccolibuketterna i små kvistar. Koka upp en kastrull, lägg i broccolin o koka i 2-3 minuter. Låt den rinna av o fräscha upp den under rinnande kallt vatten.
    2. 2 Hetta upp olivoljan i en normal stor stekpanna. Lägg i marulken och stek den tills fiskköttet är vit. Blanda sedan i broccolin, peppra o salta. Häll i vispgrädden och pressa vitlöksklyftorna o rör i. Låt det sjuda på svag värme o rör om då och då.
    3. 3 Koka under tiden upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg i pastan, låt den koka i ca 8-10 minuter, så att den blir "al dente".
    4. 4 Stek fetaosten så den blir lite mjuk men inte rinnig. Blanda ihop pastan med "marulksgrytan" och häll på fetaosten, färdigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    StephanieHarms 18 maj 2010

    Såhär blev det när det var färdigt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben