Snabb och god pasta med lövbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Man kan även göra en lyxvariant genom att använda oxfilé, vispgrädde och en kombination av mozzarella och parmesan istället. Och givetvis färsk pasta. Dock inte lika nyttigt ;)

Ingredienser

  • 500 g pasta (jag använder Tortiglioni vit fiber)
  • 1 burk (400 g) champinjoner
  • 500 g lövbiff
  • 250 ml Kelda Matlagningsgrädde (15%)
  • 75 g riven ost
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Aromat
  • Rikligt med nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Stek champinjonerna tillsammans med Aromat och svartpeppar i en stor stekpanna tills de får fin färg. Strimla lövbiffen i halvcentimeterbreda strimlor och salta och peppra dessa väl. Skruva upp värmen på högsta, låt pannan bli rejält varm och fräs på biffen. Det är viktigt att du rör runt ordentligt så att det inte bränns.
    3. När köttsafterna börjar släppa från lövbiffen stänger du av plattan, häller i grädden, lägger på ett lock och låter det koka upp. Rör i osten, smaka av och tillsätt mer salt och peppar ifall det behövs.
    4. Häll av pastan al Dente och blanda samman med biffen i en stor skål/kastrull. Servera med en sallad eller rårivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PiNkKiLLeR 12 januari 2017

    Otroligt gott! har gjort denna mååååånga gånger. Verkligen en favoriträtt! En stark 5a! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben