Inbakad fläskfilé med ost och svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och gott

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl eller 2 förpackningar Boursinost, med vitlökssmak
  • 1 dl svamp champinjoner eller konserverade kantareller
  • 1 Smördegsplatta
  • Persilja finhackad
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med kryddor, låt svaln lite. Bryn svampen.
    2. Tag fram smördegen och rulla ut den. Skär med cirka en centimeter mellanrum och ganska djupa snitt utmed hela fläskfilen på tvären.
    3. Lägg i en paket ost och strö rikligt med persilja över filen. Lägg en bädd av svamp och ost på smördegen och lägg sedan fläskfilén på bädden och rulla ihop smördegen.
    4. Nyp till kanterna och pensla med ägg. Lägg den i en smord form och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter. Servera med svampsås till pressad potatis och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mejliz 3 januari 2010

    Fantastiskt gott =) Behövdes dock vara inne ca 45 min i ugnen.... serverades med potatis/vitlöksgratäng... Underbar rätt att bjuda på =)

    Completer 5 januari 2010

    Kanongott! Gjorde som föregående och hade den inne lite längre och med lite högre temp (225 för pommes:ens skull). Smorde in den med mortlad svartpeppar och mycket krossad, färsk vitlök. Champinjonsås till funkade utmärkt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben