Fläskfilé i senapsås med lök och svamp

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé i senapsås med lök och svamp

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 8 schalottenlökar
  • 200 g champinjoner
  • Smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk råsocker strö
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk dragon
  • 2 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skiva champinjonerna. Skala lökarna. Stek dem i matfett. Tag upp från stekpannan. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Stek dem i matfettet. Salta och peppra.
    2. Lägg lök och champinjoner i pannan med köttet och tillsätt grädde, senap, råsocker och dragon och sjud i 15 minuter. Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter.
    3. Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    festmaten 1 februari 2009

    Detta receptet har jag sen tidigare, är verkligen gott. Jag hade i lite kinesisk soja också. Till fläskfilén hade vi ugnsrostade grönsaker, jättegott!

    snusan28 29 december 2012

    Den var klart godkänd!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben