Fläskfilé á la svamp

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé och svamp är en perfekt kombination för en svampälskare som mig.

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 1 burk champinjonsoppa
  • 75 gram blåmögelost
  • 1 tsk rosmarin
  • 200 gram färska champinjoner
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Salta och peppra. Riv osten och blanda den med svampsoppan i en skål. Smaka av med rosmarin, salt och peppar. Skär champinjonerna i skivor. Lägg champinjonskivorna i en het stekpanna och bryn svampen. Salta och peppra en aning. Bryn fläskfiléskivorna på ganska hög värme i smör. Lägg fläskfiléskivorna på ett ugnssäkert fat. Lägg de brynta champinjonerna över. Häll över soppa/ostblandningen. Gratinera 15 minuter i ugnen. Servera med ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bklinnea 24 januari 2010

    Supergott! har gjort detta flera gånger! Mycket svampsmak och krämigt och gott! full pott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben