Svamp och lök piroger
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
Enkelt och gott
Ingredienser
1 rulle valfri smördeg
150 g färsk svamp
½ gul lök
2 vitlöks klyftor
Olja till stekning
Salt
Peppar
2 dl riven lagrad ost
1 äggula
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till 2-3 mm. Skär ut 8 kvadrater.
Hacka svampen, löken och vitlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stesk allting mjukt på medelvärme. Smaksätt med salt och peppar.
Fördela grönsakerna på mitten av smördegen och toppa med osten.
Pensla kanterna med ägggulan ochc vik ihop degplattorna till trekantiga paket. tryck till kanten med en mjölad gaffel och pensla paketen med äggula.
Flytta över paketen på plåpt med bakpapper och baka i ugnen ca 15 minuter. Servera som en förrätt med en enkel sallad.
Liknande recept
Köttfärsfyllda piroger med svamp
4
7-8
Fläskfilé i senapsås med lök och svamp
4.3
4
2
Fläsk och lök piroger
4.5
1 h 18 min
30
1
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Kotletter med svamp och purjo
4.5
2
10
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Halstrad Tilapia med dillstekt svamp
30 min
4
Köttgryta med lök
1
4
1
Söndagsgryta med smörfräst svamp
4.5
4
1
Kommentarer (1)
sand1
28 oktober 2011
Jätte gott! Tack :)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Jätte gott! Tack :)