Svamp och lök piroger

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 1 rulle valfri smördeg
  • 150 g färsk svamp
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöks klyftor
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till 2-3 mm. Skär ut 8 kvadrater.
    2. Hacka svampen, löken och vitlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stesk allting mjukt på medelvärme. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Fördela grönsakerna på mitten av smördegen och toppa med osten.
    4. Pensla kanterna med ägggulan ochc vik ihop degplattorna till trekantiga paket. tryck till kanten med en mjölad gaffel och pensla paketen med äggula.
    5. Flytta över paketen på plåpt med bakpapper och baka i ugnen ca 15 minuter. Servera som en förrätt med en enkel sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 18 min
    30
    1

    Kommentarer (1)

    sand1 28 oktober 2011

    Jätte gott! Tack :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben