Fläskfilé med karamelliserad lök

Tid: 1 timme

Härlig fläskfilé med lök som är karamelliserad i olja och råsocker (farin). Tar lite tid att laga men kräver inte särskilt mycket jobb. En garanterad succé på middagsbordet!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 medelstora gula lökar
  • 1-2 msk farin eller råsocker
  • 2/3 dl vatten
  • 3 msk balsamvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 tsk maizena
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i lagom skivor och stek det i en stekpanna tills köttet är genomstekt. Lägg köttet åt sidan.
    2. I samma stekpanna, häll i olja och lökringar (separerade). Tillaga under lock på medelvärme ca 15 min eller tills löken är mjuk. Rör ner sockret tillaga under omrörning ca 4-5 minuter eller tills lökringarna är gyllene.
    3. Under tiden, blanda vatten, vinäger och maizena i en liten skål. Rör försiktigt ner redningen i lökmixen. Rör om regelbundet, och när såsen blivit tjock och bubblig, tillsätt fläskfilén. Låt köttet bli ordentligt varmt.
    4. Kan serveras antingen med ris och/eller ångkokta grönsaker, eller i ett mjukt tortilla bröd. Min favorit är med grönsaker och saffransris! För lägre kalorimängd, ta bara en msk socker och servera med endast ångkokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben