Härlig fläskfilé med lök som är karamelliserad i olja och råsocker (farin). Tar lite tid att laga men kräver inte särskilt mycket jobb. En garanterad succé på middagsbordet!
Ingredienser
1 fläskfilé
1 msk olivolja
2 medelstora gula lökar
1-2 msk farin eller råsocker
2/3 dl vatten
3 msk balsamvinäger eller vitvinsvinäger
2 tsk maizena
1/4 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
Instruktioner
Skär fläskfilén i lagom skivor och stek det i en stekpanna tills köttet är genomstekt. Lägg köttet åt sidan.
I samma stekpanna, häll i olja och lökringar (separerade). Tillaga under lock på medelvärme ca 15 min eller tills löken är mjuk. Rör ner sockret tillaga under omrörning ca 4-5 minuter eller tills lökringarna är gyllene.
Under tiden, blanda vatten, vinäger och maizena i en liten skål. Rör försiktigt ner redningen i lökmixen. Rör om regelbundet, och när såsen blivit tjock och bubblig, tillsätt fläskfilén. Låt köttet bli ordentligt varmt.
Kan serveras antingen med ris och/eller ångkokta grönsaker, eller i ett mjukt tortilla bröd. Min favorit är med grönsaker och saffransris! För lägre kalorimängd, ta bara en msk socker och servera med endast ångkokta grönsaker.