Spagetti Carbonara på mitt vis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Pastarätt som kan kompletteras med grädde om man vill ha en lite krämigare variant.

Ingredienser

  • 500 gr valfri pasta
  • 2 pkt bacon (140 gr pkt)
  • 3 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • Lite salt
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan Strimla baconen och fräs den i en stekpanna. Efter den har stekts lägg baconet på papper för att ta bort flottet. Hacka löken och fräs i valfri olja eller smör. Pressa ned vitlöken och slutligen hacka ned tomaterna. Värm på tomaterna lite. Blanda ihop pastan med baconfräset och tomat/lökfräset. Skapa äggen tillsammans med kryddorna och häll det över maten samtidigt som du rör.
    2. Smaka av och tillför kryddor efter smak.
    3. Dekorera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben