Köttfärssås med spagetti på mitt vis

Serverar: 6-8 portioner

Det finns nog lika många varianter som hus-kockar. Här kommer mitt sätt.

Ingredienser

  • 3 röda eller gula lökar
  • 1 morot
  • 1,5 kg blandfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 500 g krossad tomat
  • 2,5 dl milda grädde matextra 4 %
  • Mrs Cheng´s mushroom soy
  • Ketchup
  • Persilja
  • Spagetti
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken i mindre bitar. Skala och riv moroten. Bryn löken och den rivna moroten. Häll över lite vatten och låt sjuda några minuter och dra sedan stekjärnet åt sidan.
    2. Bryn färsen. Blanda i lök- och morotsröran. Krydda efter smak med salt, peppar och paprikapulver. Häll i krossad tomat och grädde. Färg-och smaksätt med soya. Tillsätt ketchup om du önskar mer tomatsmak. Låt koka ihop på lägsta värme några minuter.
    3. Koka spagettin enligt förpackningens anvisningar.
    4. Strö klippt persilja över varje portion (OBS! Det gör mycket på smaken).
    5. Servera grönsallad till.
    6. LYCKA TILL!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LEDIVO 11 november 2009

    Idag n testade sonen använda detta recept och tillsätta en aning curry och det höjde det hela ett snäpp - Prova! //KAROLO

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben