Krämig carbonara

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och enkel.

Ingredienser

  • 500 g färsk spagetti
  • 300 g lättrökt kassler
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1 ½ dl grädde
  • Gröna ärtor efter behag, kan uteslutas
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär kassler i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Blanda färskriven parmesanost med ägg och grädde. Krydda lätt med svartpeppar. Salt finns så det räcker i ost och kassler.
    2. Koka pastan som vanligt med lättsaltat vatten. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag.
    3. Fräs kassler och lök med olivolja i den tömda pastakastrullen.
    4. Slå tillbaka pastan och tillsätt ärtor, ägg-, ost- och gräddblandningen.
    5. Rör om hastigt, dra från plattan och krydda med svartpeppar.
    6. Servera gärna en lätt grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben