Aniskokta päron med toscasås

Serverar: 4 portioner

God kombination med den kryddiga smaken från anis mot den söta toscasåsen.

Ingredienser

  • 4 päron, fasta
  • 5 dl vatten
  • 2½ dl strösocker
  • 4 stjärnanis
  • 3 msk citronsaft
  • Toscasås
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • ½ dl sötmandel
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur päronen. Koka upp vatten, socker, citronsaft och stjärnanis. Lägg i päronen, låt sjuda tills de känns lagom mjuka. Låt päronen svalna i lagen.
    2. Skålla, skala och grovhacka mandeln. Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens och ljusbrun färg. Låt det koka ganska rejält. Rör ner den hackade mandeln.
    3. Servera päronen och toscasåsen rumsvarma med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben