Kalkonbröst med apelsinsås
Kött och sås kan fördelas i portionsformar, gärna med risblandningen i samma form. Frys in och använd som lunchlåda, att tina och värma i mikrovågsugn.
Kalkon är ju dessutom magert, drygt och lätt att laga till. En lätt sås med smak av citrusfrukter passar bra till
Ingredienser
Ca 750 g färsk kalkonbröst
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör
75 g hasselnötter
sås
Saft och skal av 1 apelsin
saft och skal av 1 citron
3 dl stark buljong ( tärning+vatten)
2 tsk arrowrotmjöl
salt
peppar
Instruktioner
- Dela kalkonbröstet i 4 bitar. Salta och peppra
- Smält matfettet i den form som köttet ska steka i. Vänd köttet i det smälta matfettet.
- Lägg köttbitarna i den ugnssäkra formen. Hacka nätterna grovt och strö över.
- Sätt in köttet i ugnen i 200C ca 35 min.
- Riv skalet av halva frukterna och strimla resten nålfint. Pressa saften ur frukterna till såsen.
- Blanda ingredienserna till såsen. Koka upp den. Smaka av.
- Servera såsen ljummen till kalkonköttet. Vildrisblandning och en sallad på endve och apelsin är fina tillbehör.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Härligt med nötter och walnötter blandade jag!! Mycket god sa Canarierna!! Hade i Maizenamjöl istället och tog en halv hönsbuljongtäning till 1dl vatten som vätska. Serverade med potatisgratäng och kokta morötter. Supersuccé. Varmt rekomenderat recept!!