Grillad kalkonfilé med apelsinsås och örtostkräm
Vi hade aldrig provat kalkonfilé och beslöt oss i affären för att prova. Sagt och gjort, när jag kom hem så började jag googla på recept och eftersom det var påskafton så skulle det vara lite vårigt. Hittade detta recept, som garanterat kommer göras fler gånger, både med kalkon och kyckling.
Ingredienser
600 g kalkonfilé
Olivolja
Flingsalt
Peppar
Apelsinsås
1 schalottenlök
1 apelsin
2 msk kycklingfond
1 msk mörkt socker
1 dl vatten
Örtkräm
1 msk italienska örtkryddor (fryst)
1 dl crème fraiche
1 dl turkisk yoghurt
4 msk philadelphiaost
Flingsalt
Peppar
Instruktioner
- Dela kalkonen i fyra 150 grams bitar. Platta till bitarna och gnid in med olivolja. Krydda med flingsalt och peppar. Grilla i en grillpanna tills du får fina ränder på båda sidorna. Lägg kalkonbitarna i en ugnssäker form och baka klart på 150 grader i 10 minuter. Under tiden gör du en syrliga apelsinsås. Hacka en schalottenlök fint och fräs i smör. Riv ner det yttersta lagret på apelsinskalet. Tillsätt kycklingfonden, socker och vattnet. Sila såsen och håll varm.
Örtkräm: blanda den turkiska yoghurten med crème fraichen och mosa ner osten. Tillsätt örtkyddorna, salt och peppar. Detta kan även användas som dipp till fredagsmyset.
- Serveras med ristimbal och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)