Laxfilé med apelsinsås

Serverar: 2 portioner

Receptet på apelsinsåsen går att flerdubbla. Den går utmärkt att frysa och passar även till stekt eller grillat fläskkött. Värt 9 poäng viktväktare.

Ingredienser

  • 200 g laxfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 tsk olivolja
  • Sås
  • 0,5 st gul lök
  • 0,5 st gul paprika
  • 0,5 st apelsin, pressad saft
  • 0,5 st hönsbuljongtärning
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Tillbehör
  • 100 g couscous
  • 2 st paprikor i olika färg
  • Instruktioner

    1. Sås: Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i bitar. Koka lök och paprika i apelsinsaft, smulad buljongtärning och vatten ca 10 min utan lock. Mixa såsen slät. Smaka av med peppar.
    2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär paprikan i tärningar.
    3. Skär laxen i 2 x 2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Stek den i olja ca 2 min runt om. Lyft upp den och stek paprikan ca 2 min. Blanda ner den i couscousen. Lägg på laxen och ringla över apelsinsås. Garnera med apelsinskiva.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben