Laxfilé med apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Lax med lite annorlunda sås

Ingredienser

  • 1 paket (4x125 g) Findus Laxfilé portionsbitar
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 krm chilipulver
  • 2 msk japansk soja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1-2 gula paprikor, finhackade
  • 1½-2 dl apelsinsaft/juice, pressad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl Arla Köket vispgrädde
  • 1–2 msk smör
  • 1 pkt (200 g) Findus Våra Finaste Sparris
  • Färsk potatis
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda sambal, chili och soja. Pensla laxen med blandningen. Fräs lök och paprika. Häll på apelsinsaft och smula ner buljongtärningen. Låt koka ca 2 minuter. Tillsätt grädden och koka upp. Mixa såsen slät. Klicka ner smör och smaka av med salt. Grilla eller stek laxen enligt anvisning på förpackningen. Stek sparris. Servera rätten med färsk potatis och sparris.
    2. Tips! Nedre delen av sparrisen kan vara lite träig. Bryt därför av några centimeter av foten, där den knäcks naturligt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben