Banan med vaniljglass och apelsinsås
Serverar:
4 portioner
Tid:
25 minuter
En jättegod efterrätt som mina barn älskar.
Ingredienser
100 g socker
250 ml apelsinjuice
1 msk potatismjöl
1 apelsin
4 bananer
Vaniljglass
1 msk hackade pistagenötter
Instruktioner
Smält sockret i en gryta. Häll sakta i apelsinjuicen under omrörning. Blanda potatismjölet med lite vatten och rör i apelsinsåsen. Koka i 1 minut.
Skär av skalet från apelsinen och skär ut filéerna. Skär bananen i cm tjocka skivor och lägg dem i såsen. Koka i 2 minuter.
Dela upp bananer och sås på tallrikar. Lägg en kula glass på varje tallrik. Dekorera med apelsin och hackad pistage.
Liknande recept
Banana blueberry smoothie
4.8
4
3
Kassler med curry och banan
4.6
4-6
1
Blåbär/banan och kokosglass
3.5
5 min
3-4
2
Bananer under kokostäcke
5
5-6
2
Cocospannkakor med banan och glass
3-4
Kassler med curry och banan
30 min
4
4
Grönpepparflamberade jordgubbar med apelsinsås
4
Kyckling med banan och mango chutney
4.5
30 min
4
5
Banan & Lingonlimpa
4
1
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!