Banan med vaniljglass och apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En jättegod efterrätt som mina barn älskar.

Ingredienser

  • 100 g socker
  • 250 ml apelsinjuice
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 apelsin
  • 4 bananer
  • Vaniljglass
  • 1 msk hackade pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Smält sockret i en gryta. Häll sakta i apelsinjuicen under omrörning. Blanda potatismjölet med lite vatten och rör i apelsinsåsen. Koka i 1 minut.
    2. Skär av skalet från apelsinen och skär ut filéerna. Skär bananen i cm tjocka skivor och lägg dem i såsen. Koka i 2 minuter.
    3. Dela upp bananer och sås på tallrikar. Lägg en kula glass på varje tallrik. Dekorera med apelsin och hackad pistage.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben