Serverar: 6-8 portioner
Tid: 1 timme
En sorts risgrynspudding med egen smak som var perfekt ihop med apelsinsåsen. Uppfanns efter julen när vi hade mycket risgrynsgröt kvar. Kära hustrun som konstant vägrat äta risgrynspudding åt glad i hågen 2 bitar. Denna riskokoskaka har hon även önskat till påsk när barnen kommer.
Börja med att göra såsen, så den hinner kallna före servering. Rör ut mjöl, kanel och socker i lite av juicen. Fyll på resten av juicen och koka upp under konstant omrörning. Så fort första bubblorna kommer tar ni kastrullen av plattan. Häll såsen i en tillbringare och sprid strösocker över ytan så den inte skinnar sig. Ställ såsen svalt medan ni gör riskokoskakan. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform ca 30x20 centimeter. Blanda ihop kokos, kanel, kakao och vanillinsocker i en skål. Skär russinen i mindre bitar. Lägg gröten i en bunke och blanda i kokosröra, strösocker, russin, ägg och vispgrädde. Blanda om så allt blandas väl, häll sen över i ugnsformen och jämna till ytan. Grädda 1 fals under mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Servera något avsvalnad med kall apelsinsås.