Serverar: 15 portioner
Tid: 50 minuter
Rabarber har man jämt massor av så här kommer ett underbart recept som jag fått av mamma. Chutneyn är ett måste till grillat kött och går att blanda ut med crème fraiche om man vill ha en mildare smak. Går jättebra att frysa och håller sig jättelänge i kylskåpet.
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Koka ihop rabarber och vattnet. Ha i strösockret i kastrullen. Lägg resten av ingredienserna i matberedaren och hacka ihop. Häll röran över rabarbern och koka i ca 40 min. Låt svalna och ös i burkar.
Detta var en riktig höjdare! Tack för receptet :-)
Verkligen en höjdare. Tack för ett toppenrecept.
Jättegott recept! =) Det kändes först lite med bara 3dl vatten, men det blev perfekt! Jag kommer absolut göra detta igen.
Ojojojoj, såååå god!!!!!!
Väldigt god chutney! Tips, strö över färsk hackad koriander vid servering, passar bra ihop. Tack för receptet!
Tack!! Så gott denna chutneyn var! Mycket uppskattad av mig och min familj!
Vad kul att ni gillar receptet. Tycker själv att den är en riktig höjdare. Väldigt uppskattad att ge bort.
Supergott att ha både som tillbehör och i grytor och såser. Högsta betyg =)
Undrar hur länge och vart man bäst förvarar chutneyn? I källare eller kan man frysa in kanske?
Jag förvarar min chutney i frysen i mindre burkar. Har en i kylskåpet och där står den sig faktiskt väldigt länge.
Tack för ett supergott recept! Kommer göras många ggr, då jag ofta använder chutney i många av mina favoritrecept. :)
Har gjort det det här flera gånger och det är alltid lika uppskattat. Håller med om att det är en perfekt gåva att ge bort!