Rabarberchutney

Tid: 1 timme

Jättegott tillbehör till kött och kyckling men också till vissa fisk- och vegetariska rätter.

Ingredienser

  • 7-8 stjälkar rabarber (ca 500 g)
  • 0,5 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kryddpeppar, grovt krossad
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rabarberna i småbitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka ca 40 minuter. (Tiden är beroende av hur "bitig" du vill ha chutneyn. Längre koktid ger en slätare chutney). Rör om då och då. Skumma om det behövs. Ta av och slå upp på helt rena burkar.
    2. Låt kallna och förvara svalt. (Håller länge i kylskåp.)

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    15
    12
    4.8
    50 min
    20
    8

    Kommentarer (2)

    begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

    Luzis 14 maj 2011

    Suveränt GOD. Enkel att göra och riktigt riktigt god. Rekommenderas verkligen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben