Pecan paj cupcakes med kolagrädde

Jag har aldrig använt passionfrukt i några av mina bakverk så jag bestämde mig att det var dags, och cupcakes ska det vara såklart! Som topping valde jag vit choklad ganache, vit choklad passar ju med allt! Ínte nog med det så fyllde jag cupcaken med kolasås. Detta blev verkligen en av mina nya favoriter och jag rekommenderar den starkt!

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 stora ägg, lätt vispade
  • 3,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 citron, endast skal
  • 1 passionfrukt
  • Fyllning
  • Kolasås (hemmagjord eller den på tub)
  • Vit choklad ganache
  • 2,5 dl grädde
  • 250 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170 grader
    2. Vispa ihop alla ingredienser i låg hastighet, öka sedan farten till mellan och vispa i 2 minuter. Fyll formarna till 2/3 och in i ugnen i ca 18 minuter (tills tandpetaren kommer ut ren). Låt svalna.
    3. VIT CHOKLAD GANACHE: Lägg chokladen på ett vatten bad, och häll i grädden, rör om till chokladen smält helt. Låt svalna i 30 minuter. Använd en elvisp och vispa tills den blir tjock nog att kunna täcka cupcaken, vispa inte för länge bara då blir det grynigt.
    4. Skär ett hål i cupcaken när den svalnat klart och fyll med kolasås, lägg på 'locket' (delen som du skärt ut, men ta bort lite infrån den innan så allt blir jämnt ) och spritsa över ganachen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gnett 24 augusti 2008

    Vad hände med pecannötterna? hihi

    retromaria 3 maj 2011

    ska det inte vara pekannötter i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben