Sticky pecan cupcake med kola frosting

här är det en tjej som alltid får sina bakver lika fina som konstverk! Gå in på hennes blogg!

Ingredienser

  • Pecanfyllning
  • 75 g smör
  • 3 msk honung
  • 3/4 dl brunt socker (farin)
  • 3 dl pecannötter (jag använde 1 dl)
  • Cupcakes
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1/2 krm malen nejlika
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • Smält smör till pensling
  • Frosting
  • 3 dl grädde
  • 1 dl+ kola sås, (smaka dig fram gällande mängden)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Pecan fyllning: Smält smör, honung och brunt socker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop (jag hade sipsen på 4:an av 6) till en sirap under någon minut (min blev klar efter 1,5 minut, koka ej mer). Ta bort från värmen. Dela pecan nötterna på längden.
    3. Cupcakes: Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    4. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
    5. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika (eller kardemumma) och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    6. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör. Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pecannötterna däri. Fyll därefter cupcakessmeten i formarna till 2/3 och grädda i ca 15 min. Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret, ta hjälp utav en sked så att fyllningen inte fastnar på pappret.
    7. Frosting: Vispa upp grädden tills mjuka toppar bildas, ha då i kolasåsen och fortsätt vispa till allt blandats. Var försiktig så du inte vispar för mycket och allt blir grynigt.
    8. Spritsa eller bre över de svala cupcakesen. NJUT!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben