Cupcake pecan

För dig som älskar Pecannötter. Redigerat hur man gör toppingen.

Ingredienser

  • 130 g rumsvarmt osaltat smör
  • 2 dl ljust Muscovadosocker
  • 2 ägg
  • 1 dl kaffe
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 dl finhackade pecannötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3½ dl vetemjöl
  • 70 g smält vit choklad
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 nypa salt
  • Topping
  • 80 g rumsvarmt osaltat smör
  • 1 nypa salt
  • ½ dl muscovadosocker
  • 30 g philadelphiaost
  • 4½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 krm Butter-Pecan extrakt (finns att köpa på Borgeby kryddgård)
  • Lite hackade pecannötter som dekoration
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker till en luftig massa. Tillsätt ett ägg i taget och tillsätt sedan vaniljextraktet + en nypa salt. Blanda i den smälta chokladen och vispa till en luftig smet. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda sedan i det varvat med kaffe och grädde till jämn smet. Fyll formarna till 2/3 och grädda i 180°C i 20 minuter. Stick med en provsticka i mitten så de inte är kladdiga.
    2. Topping:
    3. Vispa smör och muscovadosocker till en luftig smet. Vispa sedan ned den rumsvarma philadelphiaosten. Blanda i salt, vanilj och butter-pecan extrakt och sist vispas det siktade florsockret ned. Spritsa ut frostingen på de avsvalnade cupcakesen. Strö sist på hackade pecannötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben