Frusen cheesecake på mascarpone

Serverar: 8 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

Fryst mascarponecheesecake med röda härliga sommarbär.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 citron, skalet
  • 200 g mascarponeost
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g digestivekex
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Hallon
  • Vinbär
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke. Rör ner mascarponen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel). Varva smulor och smet i en sockerkakform. Understa lagret ska vara kexsmulor. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    maripili 28 juli 2012

    GOD MÅNGA TACK

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben