Frusen cheesecake med björnbär

Serverar: 4 portioner

Försök verkligen att hitta frysta björnbär, som du tinar och servera till de jättegoda små miniglassbakelserna. Smakerna passar nämligen väldigt bra ihop.

Ingredienser

  • 8-10 digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 msk florsocker
  • Rivet skal och saft från 1 lime
  • Till servering
  • 225 g tinade björnbär
  • Citronmeliss
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Krossa digestivekexen och blanda med smält smör. Fodra fyra portionsformar (eller en pajform) med plastfilm. Lägg smulorna i botten, platta till ordentligt.
    2. Rör ihop ost, créme fraiche, socker och lime till en jämn smet.
    3. Smaka av och tillsätt ev mer socker. Fyll formarna och frys minst 1 timme.
    4. Stjälp upp och servera med björnbär.
    5. Pudra gärna med kakao om du vill ha en färgad topp. Dekorera med en grön kvist.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben