Paul McCartney's penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Helt ok att äta vegetariskt när det smakar såhär!

Ingredienser

  • 400 g pasta, t.ex penne
  • 1 msk hasselnötter
  • 500 g broccoli
  • 50 g mascarpone
  • 150 g gorgonzola
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk torrt vitt vin eller 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna. Lägg dem i en handduk och gnugga tills skalet lossnar. Grovhacka nötterna
    3. Skär broccolin i buketter. Koka 4-5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av.
    4. Koka upp mascarpone, gorgonzola, crème fraiche, vinäger, vin eller citronjuice i en stor stekpanna. Tillsätt broccoli och pasta, blanda runt. Strö över kapris, oliver och nötter.
    5. Mal över svartpeppar och servera genast..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben