Heta chilibiffar med quinoa och broccoli

Serverar: 2 portioner

Upptäck Quinoa! Gott och på köpet nyttigt. Här med heta biffar och sval crème fraiche. Du kan även använda bulgur istället för quinoa. Det blir lika gott!

Ingredienser

  • Chilibiffar
  • 300 g blandfärs
  • 1 ½ tsk sambal oelek
  • 1 msk vatten
  • 1 äggulor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Quinoa
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vatten
  • 0,4 tärning grönsaksbuljong
  • 1 broccoli
  • Sallad
  • 1 tomat (gärna bifftomat)
  • 50 g fetaost
  • Purjolök
  • 1 nypa flingsalt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Tillbehör
  • Crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skölj quinoan flera gånger och koka den i vattnet + buljongtärning enligt anvisning på paketet.
    2. Skär broccolin i små, små buketter och låt koka tillsammans med quinoan de sista tre minuterna.
    3. Blanda färsen med sambal oelek, äggula och vatten. Smaka av med salt och peppar (gör ett stekprov). Stek biffarna under tiden quinoan kokar.
    4. Skär tomaten och fetan i tärningar. Strimla lite purjo fint. Häll över olja och salta och peppra.
    5. Servera med en klick crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mamsingen 10 januari 2008

    Jättegott. Vi bytte dock ut quinoan mot bulgur.

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Jag bara ÄLSKAR quinoa, biffarna var så goda så du får dessutom full pott o poäng. Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben