Biff och hasselbackspotatis

Serverar: 2 portioner

En jättegod helgmiddag - servera gärna med grön sparris som bilden visar.

Ingredienser

  • 2 skivor utskuren biff
  • Smör
  • Sås
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • ½ tsk balsamvinäger
  • 1 tsk franska örter
  • 2 tsk vetemjöl
  • Hasselbackspotatis
  • 300 g potatis
  • 1 msk smält smör
  • 1 msk ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Lättkokt grön sparris
  • Instruktioner

    1. Rör samman ingredienserna till såsen. Koka upp och sjud såsen under vispning 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skala och skåra potatisen nästan helt igenom. Pensla med smör, salta, peppra och strö över ströbröd. Stek i ugnen ca 35 minuter i 225 grader.
    3. Stek köttet i smör, tid beroende på om man vill ha det välstekt eller lite rött. Salta och peppra.
    4. Servera köttet med sås, potatis och sparris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben