Hasselbackspotatis

Serverar: 4 portioner

I min familj är det här en höjdarpotatis...gärna till kalkon, lamm, fläskkarré...Ja alltid egentligen.

Ingredienser

  • 8 - 12 skalade potatisar , någorlunda jämnstora
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Ugn 225 grader Skär potatisen i tunna skivor, INTE helt igenom. Potatisen ska hänga ihop i botten. Det går lättast om du lägger potatisen i en träslev och skär i potatisen tills det tar emot. Smält fettet i en kastrull. Lägg potatisarna i långpanna eller ugsfast form. Skivade sidan upp. Pensla potatisarna med det smälta fettet. Stek potatisen i ugnen ca 60 min. Pensla potatisarna då och då med det smälta fettet. Salta innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MagnusClar 12 januari 2013

    Tack för ditt recept, blev Hasselbackspotatis ikväll tillsammans med en fin liten bit oxfilé! Tror faktiskt att Hasselbacken blev snäppet godare än köttet, så stort tack! :D

    Relaterade Artiklar

    Potatis och pastalektion!
    Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben