Hasselbackspotatis

Serverar: 4 portioner

Smakar riktigt gott till stekt kött.

Ingredienser

  • 11 st potatis
  • 3 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och skölj potatisen. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. De skall hänga ihop i botten.
    2. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt på ett smort ugnsfast fat eller i långpanna. Pensla med smält smör och salta.
    3. Stek i ugn 225 grader ca 20 minuter. Pensla någon gång under tiden.
    4. Strö över ströbröd och riven ost och stek ytterligare 20 minuter, tills den fått fin färg och är mjuk.
    5. Gott till stekt kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    abkn 20 augusti 2009

    DEn är ju helt underbar att ha till kött eller kyckling:)

    stunberg 14 november 2010

    Jättegott, men tycker att osten är lite onödig när man har ströbrödet. Åt till söndagssteken och det var klockrent!

    Relaterade Artiklar

    Potatis och pastalektion!
    Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben