Zätas Pytt med ägg och gräddsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

att få en välsmakande pytt har med förarbetet att göra!

Ingredienser

  • 600 g blandat kött, ox , fläsk , skinka , röktfläsk och falukorv
  • 1 st stor gul lök
  • 800 g potatis
  • smör till stekning
  • worcectershiresås
  • salt
  • peppar
  • Gräddsås
  • 1 msk smör
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl kraftig kalvbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1/2 tsk kikkoman soya
  • salt & peppar
  • Till servering
  • 4 nystekta ägg
  • inlagda rödbetor
  • rostat knäckebröd
  • HP-sås
  • Instruktioner

    Skär köttet i små kuber och ställ dem i kylen tills det blir stek dax skala och hacka löken lika fint. Skala och skär potatisen i små kuber Gör såsen: Fräs smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med buljongen och grädden smaka av med salt ,soya och peppar Börja med att steka potatisen i smör, tillsätt löken efter ett par minuter stek ca 15min, rör ofta så att potatisen inte bränns Lägg nu i köttet och låt allt bryna tillsammans vänd försiktigt stänk lite worcestershire sås salt & peppar håll varmt medan äggen steks Serveras rykande varmt med ägg rödbetor och gräddsås samt rostat knäckebröd och HP-sås Glöm inte nubbe neller din favorit pilsner

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben