Lena´s köttfärsgryta med pasta

Serverar: 4 portioner

Nytt hopikok som blev överraskande gott. Vill man inte ha grädde i, så hoppar man över det och har istället en slags skysås till köttfärsgrytan.

Ingredienser

  • 400-500 g köttfärs
  • 1 liten burk champinjoner eller färska
  • 1 ½ hg strimlad rökt skinka
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ -1 msk soya
  • 2 dl matlagning- eller mellangrädde
  • 1 strimlad paprika
  • Brun maizena redning
  • Tillbehör
  • Pasta av valfri sort
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen och den strimlade rökta skinkan. Tillsätt köttfärsen och bryn tills färsen är genomstekt. Salta och peppra. Tänk på att buljongtärningen och soyan innehåller salt så var försiktig med saltet.
    2. Tillsätt buljongtärningen, vattnet och soyan. Rör om och låt det puttra några minuter.
    3. Tillsätt den strimlade paprikan och grädden och låt koka ihop, om vill man ha lite tjockare sås tillsätt då maizena redning. Smaka av, tillsätt ev mer salt och peppar om det behövs.
    4. Servera med pasta och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben