Lena´s köttfärsgryta med pasta
Nytt hopikok som blev överraskande gott. Vill man inte ha grädde i, så hoppar man över det och har istället en slags skysås till köttfärsgrytan.
Ingredienser
400-500 g köttfärs
1 liten burk champinjoner eller färska
1 ½ hg strimlad rökt skinka
2 ½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning
Salt
Svartpeppar
½ -1 msk soya
2 dl matlagning- eller mellangrädde
1 strimlad paprika
Brun maizena redning
Tillbehör
Pasta av valfri sort
Instruktioner
- Fräs svampen och den strimlade rökta skinkan. Tillsätt köttfärsen och bryn tills färsen är genomstekt. Salta och peppra. Tänk på att buljongtärningen och soyan innehåller salt så var försiktig med saltet.
- Tillsätt buljongtärningen, vattnet och soyan. Rör om och låt det puttra några minuter.
- Tillsätt den strimlade paprikan och grädden och låt koka ihop, om vill man ha lite tjockare sås tillsätt då maizena redning. Smaka av, tillsätt ev mer salt och peppar om det behövs.
- Servera med pasta och grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)