Lena´s snabba senapsill

Jag gör alltid dubbel sats av senapsåsen till jul, tar undan hälften och har som sås till gravad lax, jättegod.

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill, á 200 g
  • Senapssås
  • 1 ½ msk vanlig senap
  • 1 ½ fransk osötad dijonsenap
  • 1-2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vittvinsvinäger
  • ½ -1 dl finhackad dill
  • 1 dl raps- eller majsolja
  • Instruktioner

    1. Häll lagen från sillen och låt bitarna rinna av väl, gärna på hushållspapper så att inte kvarvarande lag tunnar ut såsen.
    2. Blanda allt - utom oljan - med elvispen till såsen. Tillsätt oljan lite i taget under elvispning till såsen börjar tjockna.
    3. Skär matjessillen i smala sneda bitar och blanda ner sillen i såsen. Låt gärna sillen stå över natten i kylskåp innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben