Traditionell men kontroversiell gourmetmat. Underbart läckert, om man kan bortse från "le gavage", d v s tvångsmatningen av ankorna.
Ingredienser
400 g färsk eller fryst rå anklever
1 msk sött vin (Muscat, portvin eller Sauternes)
1 msk Armagnac (eller Calvados eller cognac)
1 tsk färsk finmalen vitpeppar
2 tsk salt
Instruktioner
- Dela anklevrarna med fingrarna och tag bort blod och blodkärl.
Placera leverloberna, utan att ha sönder dem, i en form så att de fördelas jämnt utan luft eller tomrum.
Blanda vin, sprit, salt och peppar, vispa ihop och fördela jämnt över levern.
- Värm vattenbad i ugn 150 grader tills det sjuder.
Täck formen med folie, tryck ned över levern. Baka 30 minuter och låt svalna sakta. Kyl över natten i kylskåp.
- Servera med min Sauternesgelé och smörstekt formbröd eller rostad Brioche...
Liknande recept
Kommentarer (1)
detta tänker jag prova! 20årig kock som smakat&ätit men aldrig gjort terrin, tänkte börja med dem som är lite lättare, dvs denna! Tack ska du ha för receptet, lämnar omdömme efter!