Ankleverterrin

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag

Traditionell men kontroversiell gourmetmat. Underbart läckert, om man kan bortse från "le gavage", d v s tvångsmatningen av ankorna.

Ingredienser

  • 400 g färsk eller fryst rå anklever
  • 1 msk sött vin (Muscat, portvin eller Sauternes)
  • 1 msk Armagnac (eller Calvados eller cognac)
  • 1 tsk färsk finmalen vitpeppar
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Dela anklevrarna med fingrarna och tag bort blod och blodkärl. Placera leverloberna, utan att ha sönder dem, i en form så att de fördelas jämnt utan luft eller tomrum. Blanda vin, sprit, salt och peppar, vispa ihop och fördela jämnt över levern.
    2. Värm vattenbad i ugn 150 grader tills det sjuder. Täck formen med folie, tryck ned över levern. Baka 30 minuter och låt svalna sakta. Kyl över natten i kylskåp.
    3. Servera med min Sauternesgelé och smörstekt formbröd eller rostad Brioche...

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vonLowenborg 5 december 2009

    detta tänker jag prova! 20årig kock som smakat&ätit men aldrig gjort terrin, tänkte börja med dem som är lite lättare, dvs denna! Tack ska du ha för receptet, lämnar omdömme efter!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben